TBKi – Toegepaste Beeldende Kunst – Illustratie

TBK3egr

Waarvoor kies je?

Optie grafische vormgeving (illustratie) (TBKi)
In een brede betekenis kunnen we grafische vormgeving omschrijven als beeldend uitwerken van informatie over een product, een organisatie, een evenement, een woord of tekst.
Via fotografische, digitale, grafische en tekentechnieken leer je verhalend illustreren.

Blijf op de hoogte en bezoek de richting TBKi zeker ook op Facebook.

Kunst- en kunstgerichte vakken zijn in evenwicht met een meer algemene theoretische vorming die er op afgestemd is om je na het beëindigen van je middelbare studies nog tal van keuzemogelijkheden te bieden.
In de artistieke vorming krijg je niet alleen de kans om je waarnemingsvermogen, kunstzinnige en technische vaardigheden verder te ontwikkelen maar ook om die te integreren in je eigen creaties. Het verwerven van kennis van materialen en van het menselijk lichaam is onmisbaar in deze opleiding. Kunst in het algemeen leer je ook plaatsen in een historisch en belevingskader. Het zelfstandig creëren krijgt in het laatste jaar een hoogtepunt in de vorm van een Geïntegreerde Proef (GIP).

Toelatingsvoorwaarden

In het 5e jaar (1ste leerjaar van de 3de graad):

Je behaalde een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs en een oriënteringsattest A of B (let op de clausule!) na het 2delj. van de 2degr. ASO, TSO of KSO. Wie volledig nieuw is op onze school volgt inhaallessen op woensdag.

In het 6e jaar (2de leerjaar van de 3de graad):

Je behaalde een A-attest na het 1ste lj. 3de gr. in dezelfde studierichting. Als je een A-attest behaalde na een vijfde jaar in een andere studierichting van het KSO -Beeldende kunsten, dan kan je van richting veranderen na gunstig advies van de toelatingsklassenraad. In uitzonderlijke gevallen kan dat ook als je een A-attest haalde na een vijfde jaar in een andere studierichting van het ASO, TSO of KSO. Er is dan een gefundeerd advies van de delibererende klassenraad van de vorige school nodig én een instemming van de toelatingsklassenraad

Wat na de 3de graad?

De studierichting is niet beroepsgericht en beoogt dus geen professionele vorming. Het diploma secundair onderwijs geeft je de kans om door te stromen naar een bacheloropleiding zowel op professioneel als academisch niveau. Belangrijk bij je keuze is een realistische kijk op je leermogelijkheden en een gefundeerde motivatie.
Gezien je vooropleiding zou je volgende mogelijkheden kunnen overwegen:

Professionele Bachelor

in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: beeldende vormgeving In de studiegebieden onderwijs en sociaal-agogisch werk

Academische Bachelor en Master aan de hogescholen

in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: fotografie, juweelontwerp en edelsmeedkunst, mode, beeldende kunsten, vrije kunsten…

meer gegevens hierover vind je op www.onderwijskiezer.be


Werken van de leerlingen

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.