AVV – Audiovisuele Vorming

avv2

Waarvoor kies je?

Audiovisuele vorming is een veelzijdige artistieke opleiding met een brede basisvorming.

Algemene vakken

Deze studie behoort tot de richting “vorming”, wat betekent dat we heel veel belang hechten aan de algemene vakken. Deze omvatten een rijk pakket aan geschiedenis (kunst, muziek), taalvakken (literatuur) en wiskunde.

Er wordt van je verwacht dat je je inzet voor de theorievakken. Dit vraagt stiptheid, werkkracht, doorzetting, zelfwerkzaamheid, organisatietalent, een sterk analytische en structurerende geest en een goede studiemethode.

Audiovisuele Vorming

In het atelier audiovisuele vorming staat het ontwikkelen van een eigen beeldende taal met behulp van fotografie, film, beeld, geluid en montage centraal. Je zal fotograferen, camera (en geluidsinstallatie) hanteren, en kennismaken met digitale technieken. Je leert ook beelden en geluid monteren.

Je onderzoekt grondig de hedendaagse audiovisuele cultuur. Zo leer je kritisch kijken naar de beelden die ons dagelijks bereiken via de verschillende media. Je leert waarnemen, analyseren en creatief denken. Je leert lees-, spreek- en schrijfopdrachten omzetten in audiovisuele taal. Je ontdekt je eigen expressiemogelijkheden.

Waarnemingstekenen

Tijdens de lessen waarnemingstekenen leer je tekenend omgaan met kleuren, vlakken, lijnen… en verwerf je inzicht in vorm, ruimte, ritme en compositie.

Toelatingsvoorwaarden

In het 3e jaar (1ste leerjaar van de 2de graad):

Je behaalde een getuigschrift van het tweede leerjaar van de eerste graad van het secundair onderwijs met bijhorend oriënteringsattest A of B (aandacht voor de clausulering!). Met een oriënteringsattest C na een 1ste lj. van de 2de gr. in het ASO,TSO of KSO moet je overzitten.

In het 4e jaar (2de leerjaar van de 2de graad):

Je behaalde een oriënteringsattest A of B (let op de clausule!) na een eerste leerjaar van de tweede graad ASO, TSO of KSO. Met een oriënteringsattest C na het 2de lj. van de 2de gr. in het ASO, TSO of KSO, moet je overzitten.

Wat na de 2de graad?

Voor meer informatie over vervolgstudies in de 3de graad en toekomstmogelijkheden daarna, verwijzen we naar www.onderwijskiezer.be.


Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bezoek ook de AVV – PAFV! Selectie.